create account

Blocktrades | Daftarkan e-mel anda - Registering Your Email with BlockTrades by davidke20

View this thread on steemit.com
· @davidke20 · (edited)
$33.29
Blocktrades | Daftarkan e-mel anda - Registering Your Email with BlockTrades
> This article is translation authorized by and for @blocktrades. You can access the original article by clicking here:
https://blocktrades.us/support/home/help/registering-email

> Artikel ini merupai artikel translasi dibenarkan oleh dan untuk kegunaan @blocktrades. Kamu boleh mengunjungi laman asal dengan saluran pautan ini:
https://blocktrades.us/support/home/help/registering-email

< HALAMAN BANTUAN

# Daftarkan E-mel Anda Dengan BlockTrades

Isi kandungan
> [**Daftarkan E-mel Anda Dengan BlockTrades**](https://blocktrades.us/support/home/help/registering-email#registering-your-email-with-block-trades)
[Pengaktifan e-mel ](https://blocktrades.us/support/home/help/registering-email#activation-email)
[Saya sudah daftar, tetapi apa terjadi kepada transaksi sebelum ini?](https://blocktrades.us/support/home/help/registering-email#i-ve-registered-but-what-about-the-transactions-i-made-before-)
[Kelebihan untuk pendaftar](https://blocktrades.us/support/home/help/registering-email#benefits-of-registering)
>  >[Ketahui status transaksi terdahulu](https://blocktrades.us/support/home/help/registering-email#keep-a-record-of-your-transactions-with-us)
[Simpan rekod transaksi dengan kami](https://blocktrades.us/support/home/help/registering-email#keep-a-record-of-your-transactions-with-us)
[Delegasi Steem](https://blocktrades.us/support/home/help/registering-email#steem-delegations)
[Akaun Steem telah hilang atau dicuri](https://blocktrades.us/support/home/help/registering-email#lost-or-stolen-steem-account)

Di halaman utama kami, anda boleh klik "Sign Up" di sebelah kanan atas, atau pun menuju ke [pautan ini](https://blocktrades.us/register).

https://blocktrades.us/data/wiki-pages/registering-email/media/2.png

Masukkan alamat e-mel anda dan kata laluan, selepas itu klik "Submit" untuk menghantar.

https://blocktrades.us/data/wiki-pages/registering-email/media/3.png

# Pengaktifan e-mel
Anda akan menerima e-mel pengaktifan dalam masa singkat selepas pendaftaran. Jika tidak, sila semak folder spam, dan tambahkan info@blocktrades.us ke dalam senarai kenalan e-mel anda. Jikalau masih anda tidak dapat cari e-mel pengaktifan tersebut, maka anda tidak akan dapat bantuan dari pihak kami. Sila menghantar emel kepada bantuan kami di support@blocktrades.us dengan menggunakan e-mel yang anda telah membuat pendaftaran itu.

# Saya sudah daftar, tetapi apa terjadi kepada transaksi sebelum ini?
Jikalau anda dapat mencari transaksi dengan hash, nama akaun, atau alamat dompet, namun kami boleh menggabungkan transaksi tersebut kedalam akaun anda. Tetapi sebelum itu, kami akan meminta anda membuktikan pemilik akaun(atau akaun-akaun) itu. Sila [failkan permintaan bantuan](https://blocktrades.us/help/registering-email?questionsPath=5.2&showSupportForm=true#i-ve-registered-but-what-about-the-transactions-i-made-before-) dengan nama dan alamat(alamat-alamat jika lebih dari satu), jikalau anda beminat dengan perkhidmatan ini. Kami akan membantu anda dengan perkhidmatan yang memuaskan.

Sila ambil perhatian jika anda membuat urus niaga tanpa log masuk, dan transaksi tersebut masih boleh dilihat dalam [jadual transaksi](https://blocktrades.us/help/managing-trades#the-transactions-table), kamu boleh log masuk dan mendaftarkan akaun dan sistem kami akan menggabungkan transaksi urus niaga terbaharu kepada akaun anda secara otomatik.

# Kelebihan untuk pendaftar
Peraturan baru memerlukan pelanggan untuk mendaftarkan alamat e-mel jiakalau pelanggan ingin menggunakan perkhidmatan kami. Dengan pendaftaran e-mel memberi beberapa manfaat dan kemudahan untuk pelanggan kami dari segi urusan dangangan dengan kami.

# Ketahui status transaksi terdahulu
Pernahkah anda mengirim wang ke para peniaga dan bimbang sama ada ia diterima pada masa yang ditetapkan, atau tahap pemprosesannya?

Perkhidmatan kami  memberi kemudahan untuk menjejaki transaksi anda, tetapi sesi akan tamat tempoh selepas beberapa jam atau bila anda meninggalkan laman web tersebut. Sebagai pengguna berdaftar, anda boleh menyenmak semula  jika perkara yang disebutkan berlaku kepada anda.  Jika sesuatu terjadi kepada mata wang kripto anda, mungkin tidak muncul dalam dompet anda, anda boleh dapat tahu segera, dan boleh meminta bantuan dari pihak kami supaya kita boleh menyelesaikan masalah yang kemungkinan disebabkan oleh sistem kami, ataupun transaksi telah berjaya disiarkan keluar dari sistem kami.

# Simpan rekod transaksi dengan kami
Jika anda membuat urus niaga secara besaran, maka simpanan jurnal akan jadi susah, terutamanya bila anda ingin menghubungkan pesanan transaksi masuk dan keluar. [Pada awal tahun 2018, kami telah menemui beberapa pembelian mata wang kripto yang dilaksanakan, tetapi mata wang kripto tersebut tidak dikreditkan](https://steemit.com/blocktrades/@blocktrades/blocktrades-update-new-cryptocurrency-accounting-steem). Oleh itu, kami ingin memudahkan anda menjejaki transaksi anda supaya perkara macam itu tidak berlaku kepada anda.

Mempunyai rekod sentralisasi akan memudahkan anda mencari rekod dagangan, terutamanya bila anda ingin memfailkan cukai. Anda boleh muat turun fail CSV(comma-separated values, nilai dipisahkan oleh koma) dari laman web kami, untuk muat naik ke dalam software cukai anda.

https://blocktrades.us/data/wiki-pages/registering-email/media/1.png

# Delegasi Steem
Di samping itu, pelanggan yang berdaftar e-mel dengan kami boleh dapat pemudahan  menjejaki delegasi Steem Power yang dibeli. Walaupun sistem kami menghantar mesej sulit ke akaun Steem anda dengan maklumat delegasi bila anda membeli, dan sekali lagi kita mengingatkan bila dekat dengan tarikh tamat tempoh. Tetapi, bila kita cuba menyambungkan transaksi yang bermula dan berakhir, ini menjadikan susah. Pelanggan yang berdaftar dengan kami akan dapat kemudahan mencari semua delegasi dalam satu halaman, dan juga akan dapat notifikasi e-mel.

# Akaun Steem hilang atau dicuri
Anda boleh membaca infomasi [selanjutnya di sini](https://blocktrades.us/help/recovering-steem-account). Tetapi secara ringkasnya, jika anda tidak mendafater e-mel dengan perkhidmatan kami, maka pihak kami tidak dapat mengenalpastikan identiti anda jikalau anda inging mencari balik akaun Steem yang dikeluarkan oleh pihak kami.
👍  , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , and 218 others
👎  
properties (23)
post_id81,021,582
authordavidke20
permlinkblocktrades-or-daftarkan-e-mel-anda-registering-your-email-with-blocktrades
categoryblocktrades-translation
json_metadata{"tags":["blocktrades-translation","blocktrades","steem","bahasa-malaysia","teammalaysia","palnet","zzan","mediaofficials","actnearn","marlians","neoxian","lassecash","upfundme","busy","cn","dblog","sct","sct-cn","sct-freeboard","crypto","cryptocurrency"],"users":["blocktrades"],"image":["https:\/\/blocktrades.us\/data\/wiki-pages\/registering-email\/media\/2.png","https:\/\/blocktrades.us\/data\/wiki-pages\/registering-email\/media\/3.png","https:\/\/blocktrades.us\/data\/wiki-pages\/registering-email\/media\/1.png"],"links":["https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email","https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email#registering-your-email-with-block-trades","https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email#activation-email","https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email#i-ve-registered-but-what-about-the-transactions-i-made-before-","https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email#benefits-of-registering","https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email#keep-a-record-of-your-transactions-with-us","https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email#steem-delegations","https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email#lost-or-stolen-steem-account","https:\/\/blocktrades.us\/register","https:\/\/blocktrades.us\/help\/registering-email?questionsPath=5.2&showSupportForm=true#i-ve-registered-but-what-about-the-transactions-i-made-before-","https:\/\/blocktrades.us\/help\/managing-trades#the-transactions-table","https:\/\/steemit.com\/blocktrades\/@blocktrades\/blocktrades-update-new-cryptocurrency-accounting-steem","https:\/\/blocktrades.us\/help\/recovering-steem-account"],"app":"busy\/2.5.4","format":"markdown"}
created2019-10-19 15:29:15
last_update2019-10-19 16:11:33
depth0
children9
net_rshares100,814,525,016,672
last_payout2019-10-26 15:29:15
cashout_time1969-12-31 23:59:59
total_payout_value16.736 SBD
curator_payout_value16.554 SBD
pending_payout_value0.000 SBD
promoted0.000 SBD
body_length6,229
author_reputation121,463,123,321,214
root_title"Blocktrades | Daftarkan e-mel anda - Registering Your Email with BlockTrades"
beneficiaries[]
max_accepted_payout1,000,000.000 SBD
percent_steem_dollars10,000
author_curate_reward""
vote details (283)
@sct.notice ·
- 스팀 코인판 커뮤니티를 이용해주셔서 감사합니다. 
- 2019년 10월 15일부터는 스팀코인판에서 작성한 글만 SCT 토큰을 보상받을 수 있습니다
- 스팀 코인판 이외의 곳에서 작성된 글은 SCT 보상에서 제외되니 주의 바랍니다.
- Thanks to everyone who continues to participate in SteemCoinPan community.
- From Oct 15, 2019, we will provide SCT rewards for postings published on SteemCoinPan.
- You won't get SCT rewards at all if you create a posting on other Steem Dapps after Oct 15, 2019.
properties (22)
post_id81,021,583
authorsct.notice
permlinkre-davidke20-blo5986
categoryblocktrades-translation
json_metadata{"tags":["blocktrades-translation","blocktrades","steem","bahasa-malaysia","teammalaysia","palnet","zzan","mediaofficials","actnearn","marlians","neoxian","lassecash","upfundme","busy","crypto","cryptocurrency","cn","dblog","sct","sct-cn","sct-freeboard"],"users":["blocktrades"],"image":["https:\/\/blocktrades.us\/data\/wiki-pages\/registering-email\/media\/2.png","https:\/\/blocktrades.us\/data\/wiki-pages\/registering-email\/media\/3.png","https:\/\/blocktrades.us\/data\/wiki-pages\/registering-email\/media\/1.png"],"links":["https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email","https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email#registering-your-email-with-block-trades","https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email#activation-email","https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email#i-ve-registered-but-what-about-the-transactions-i-made-before-","https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email#benefits-of-registering","https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email#keep-a-record-of-your-transactions-with-us","https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email#steem-delegations","https:\/\/blocktrades.us\/support\/home\/help\/registering-email#lost-or-stolen-steem-account","https:\/\/blocktrades.us\/register","https:\/\/blocktrades.us\/help\/registering-email?questionsPath=5.2&showSupportForm=true#i-ve-registered-but-what-about-the-transactions-i-made-before-","https:\/\/blocktrades.us\/help\/managing-trades#the-transactions-table","https:\/\/steemit.com\/blocktrades\/@blocktrades\/blocktrades-update-new-cryptocurrency-accounting-steem","https:\/\/blocktrades.us\/help\/recovering-steem-account"],"app":"busy\/2.5.4","format":"markdown"}
created2019-10-19 15:29:21
last_update2019-10-19 15:29:21
depth1
children0
net_rshares0
last_payout2019-10-26 15:29:21
cashout_time1969-12-31 23:59:59
total_payout_value0.000 SBD
curator_payout_value0.000 SBD
pending_payout_value0.000 SBD
promoted0.000 SBD
body_length396
author_reputation59,338,058,627
root_title"Blocktrades | Daftarkan e-mel anda - Registering Your Email with BlockTrades"
beneficiaries[]
max_accepted_payout1,000,000.000 SBD
percent_steem_dollars10,000
@steemitboard ·
Congratulations @davidke20! You have completed the following achievement on the Steem blockchain and have been rewarded with new badge(s) :

<table><tr><td><img src="https://steemitimages.com/60x70/http://steemitboard.com/@davidke20/posts.png?201910191542"></td><td>You published more than 1100 posts. Your next target is to reach 1200 posts.</td></tr>
</table>

<sub>_You can view [your badges on your Steem Board](https://steemitboard.com/@davidke20) and compare to others on the [Steem Ranking](https://steemitboard.com/ranking/index.php?name=davidke20)_</sub>
<sub>_If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word_ `STOP`</sub>


To support your work, I also upvoted your post!


###### [Vote for @Steemitboard as a witness](https://v2.steemconnect.com/sign/account-witness-vote?witness=steemitboard&approve=1) to get one more award and increased upvotes!
properties (22)
post_id81,022,100
authorsteemitboard
permlinksteemitboard-notify-davidke20-20191019t155329000z
categoryblocktrades-translation
json_metadata{"image":["https:\/\/steemitboard.com\/img\/notify.png"]}
created2019-10-19 15:53:27
last_update2019-10-19 15:53:27
depth1
children0
net_rshares0
last_payout2019-10-26 15:53:27
cashout_time1969-12-31 23:59:59
total_payout_value0.000 SBD
curator_payout_value0.000 SBD
pending_payout_value0.000 SBD
promoted0.000 SBD
body_length895
author_reputation34,058,241,623,249
root_title"Blocktrades | Daftarkan e-mel anda - Registering Your Email with BlockTrades"
beneficiaries[]
max_accepted_payout1,000,000.000 SBD
percent_steem_dollars10,000
@teammalaysia ·
#### This post has been curated by **TeamMalaysia** Community :- 
To support the growth of TeamMalaysia Follow our upvotes by using **steemauto.com** and follow trail of @myach

Vote **TeamMalaysia** witness bitrocker2020 using this link <a href="https://v2.steemconnect.com/sign/account-witness-vote?witness=bitrocker2020&approve=true">vote for witness</a>
properties (22)
post_id81,022,487
authorteammalaysia
permlinkehvam0db32
categoryblocktrades-translation
json_metadata{"tags":["teammalaysiadevtest","teammalaysia"],"app":"stephard\/0.1"}
created2019-10-19 16:11:03
last_update2019-10-19 16:11:03
depth1
children0
net_rshares0
last_payout2019-10-26 16:11:03
cashout_time1969-12-31 23:59:59
total_payout_value0.000 SBD
curator_payout_value0.000 SBD
pending_payout_value0.000 SBD
promoted0.000 SBD
body_length358
author_reputation195,984,724,254
root_title"Blocktrades | Daftarkan e-mel anda - Registering Your Email with BlockTrades"
beneficiaries[]
max_accepted_payout1,000,000.000 SBD
percent_steem_dollars10,000
@cluwakchina ·
!shop

Posted using [Partiko Android](https://partiko.app/referral/cluwakchina)
properties (22)
post_id81,032,709
authorcluwakchina
permlinkcluwakchina-re-davidke20-blocktrades-or-daftarkan-e-mel-anda-registering-your-email-with-blocktrades-20191020t015243526z
categoryblocktrades-translation
json_metadata{"app":"partiko","client":"android"}
created2019-10-20 01:52:42
last_update2019-10-20 01:52:42
depth1
children1
net_rshares0
last_payout2019-10-27 01:52:42
cashout_time1969-12-31 23:59:59
total_payout_value0.000 SBD
curator_payout_value0.000 SBD
pending_payout_value0.000 SBD
promoted0.000 SBD
body_length79
author_reputation141,978,381,875
root_title"Blocktrades | Daftarkan e-mel anda - Registering Your Email with BlockTrades"
beneficiaries[]
max_accepted_payout1,000,000.000 SBD
percent_steem_dollars10,000
@davidke20 ·
谢啦

Posted using [Partiko Android](https://partiko.app/referral/davidke20)
properties (22)
post_id81,032,807
authordavidke20
permlinkdavidke20-re-cluwakchina-cluwakchina-re-davidke20-blocktrades-or-daftarkan-e-mel-anda-registering-your-email-with-blocktrades-20191020t015848237z
categoryblocktrades-translation
json_metadata{"app":"partiko","client":"android"}
created2019-10-20 01:58:48
last_update2019-10-20 01:58:48
depth2
children0
net_rshares0
last_payout2019-10-27 01:58:48
cashout_time1969-12-31 23:59:59
total_payout_value0.000 SBD
curator_payout_value0.000 SBD
pending_payout_value0.000 SBD
promoted0.000 SBD
body_length74
author_reputation121,463,123,321,214
root_title"Blocktrades | Daftarkan e-mel anda - Registering Your Email with BlockTrades"
beneficiaries[]
max_accepted_payout1,000,000.000 SBD
percent_steem_dollars10,000
@teamcn-shop ·
你好鸭,金鱼佬!

@cluwakchina给您叫了一份外卖!

由 @honoru 米高 在艳阳高照 带着娃 给您送来
**爱心饼干** <br> ![](https://ipfs.busy.org/ipfs/QmZ44u5uAa4jopV7ZtQAVTjCnzwmLTBjDTtNyG1her5vbN)
吃饱了吗?跟我猜拳吧! **石头,剪刀,布~**

如果您对我的服务满意,请不要吝啬您的点赞~
@onepagex
properties (22)
post_id81,032,722
authorteamcn-shop
permlinkcluwakchina-re-davidke20-blocktrades-or-daftarkan-e-mel-anda-registering-your-email-with-blocktrades-20191020t015243526z
categoryblocktrades-translation
json_metadata"{"app":"teamcn-shop bot\/1.0"}"
created2019-10-20 01:53:18
last_update2019-10-20 01:53:18
depth1
children0
net_rshares0
last_payout2019-10-27 01:53:18
cashout_time1969-12-31 23:59:59
total_payout_value0.000 SBD
curator_payout_value0.000 SBD
pending_payout_value0.000 SBD
promoted0.000 SBD
body_length212
author_reputation7,802,292,404,485
root_title"Blocktrades | Daftarkan e-mel anda - Registering Your Email with BlockTrades"
beneficiaries[]
max_accepted_payout1,000,000.000 SBD
percent_steem_dollars10,000
@ying82 ·
2百多人点赞呀,厉害😄

来自于 [WhereIn Android] (http://www.wherein.io)
properties (22)
post_id81,040,843
authorying82
permlinkwherein-1571565598113
categoryblocktrades-translation
json_metadata{}
created2019-10-20 10:00:03
last_update2019-10-20 10:00:03
depth1
children1
net_rshares0
last_payout2019-10-27 10:00:03
cashout_time1969-12-31 23:59:59
total_payout_value0.000 SBD
curator_payout_value0.000 SBD
pending_payout_value0.000 SBD
promoted0.000 SBD
body_length58
author_reputation2,244,456,078,233
root_title"Blocktrades | Daftarkan e-mel anda - Registering Your Email with BlockTrades"
beneficiaries[]
max_accepted_payout1,000,000.000 SBD
percent_steem_dollars10,000
@davidke20 ·
就是踢铺没来😂

Posted using [Partiko Android](https://partiko.app/referral/davidke20)
properties (22)
post_id81,041,023
authordavidke20
permlinkdavidke20-re-ying82-wherein-1571565598113-20191020t101031725z
categoryblocktrades-translation
json_metadata{"app":"partiko","client":"android"}
created2019-10-20 10:10:33
last_update2019-10-20 10:10:33
depth2
children0
net_rshares0
last_payout2019-10-27 10:10:33
cashout_time1969-12-31 23:59:59
total_payout_value0.000 SBD
curator_payout_value0.000 SBD
pending_payout_value0.000 SBD
promoted0.000 SBD
body_length79
author_reputation121,463,123,321,214
root_title"Blocktrades | Daftarkan e-mel anda - Registering Your Email with BlockTrades"
beneficiaries[]
max_accepted_payout1,000,000.000 SBD
percent_steem_dollars10,000
@partiko ·
Thank you so much for participating in the Partiko Delegation Plan Round 1! We really appreciate your support! As part of the delegation benefits, we just gave you a 3.00% upvote! Together, let’s change the world!
properties (22)
post_id81,051,228
authorpartiko
permlinkre-blocktrades-or-daftarkan-e-mel-anda-registering-your-email-with-blocktrades-20191020t173028
categoryblocktrades-translation
json_metadata{"app":"partiko"}
created2019-10-20 17:30:30
last_update2019-10-20 17:30:30
depth1
children0
net_rshares0
last_payout2019-10-27 17:30:30
cashout_time1969-12-31 23:59:59
total_payout_value0.000 SBD
curator_payout_value0.000 SBD
pending_payout_value0.000 SBD
promoted0.000 SBD
body_length213
author_reputation39,104,093,461,550
root_title"Blocktrades | Daftarkan e-mel anda - Registering Your Email with BlockTrades"
beneficiaries[]
max_accepted_payout1,000,000.000 SBD
percent_steem_dollars10,000